Her Dilimde Mideniz Şenlenecek: Airfryer’da Akdeniz Pizza Nasıl Yapılır?

Pizzaseverler burada mı? Onları aşırı mutlu edip ‘Bunu her gün yapsam ya…’ dedirtecek bir tarif ile karşınızdayz! Üstelik bu tarifi yapmak aşırı pratik…

Airfryer’da Akdeniz Pizza Nasıl Yapılır?

Pişirme süresi: 9 dakika

Pişirme derecesi: 200 derece

Malzemeler:

  • 1/2 paket kuru maya

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 su bardağı un

  • 3/4 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • Domates sosu

  • Yeşil biber

  • Kırmızı biber

  • Mısır

  • Kaşar peyniri

  • Dilim Siyah zeytin

  • Beyaz peynir

Hazırlanışı:

1. Ilık su, maya ve şekeri karıştırıp 5 dk bekletin. Sonrasında içerisine zeytinyağını ilave edin. 

2. Bir kapta un ve tuz karıştırın sonrasında ılık suyu üzerine yavaş yavaş ilave edin ve hamuru 1 saat bekletin.

3. Sürenin sonunda hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar yoğurun. 

4. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Bezelerden bir tanesini un serptiğiniz tezgaha koyun ve çok az un serperek merdane ile açın.

5. Airfryer’ın tel boyutuna göre açtığınız hamuru telin üzerine koyun. Üzerine domates sosundan sürün. 

6. Daha sonra kaşar peyniri rendesi ve diğer malzemeleri de serpin. 

7. Pizzayı 180 °C’de 8 dakika kontrollü pişirin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir